Przejdź do treści

Olejek
eteryczny jodłowy

18,00 138,00 

SKU: Brak danych Kategorie: ,

Olejek eteryczny jodłowy – INCI Abies Sibirica Oil, pozyskiwany przez destylację parą wodną świeżych igieł jodły syberyjskiej.

Olejek pozyskiwany z występującego w Kanadzie i Syberii drzewa cechuje się pięknym, odświeżającym, dodającym energii zapachem (z niejednoznacznej nuty serca/głowy).

Dzięki właściwościom przeciwzapalnym oraz antyseptycznym ma pozytywne działanie na górne drogi oddechowe, ułatwia oddychanie, wspomaga leczenie infekcji.

Przywraca równowagę emocjonalną i nerwową, ułatwia relaksację.

Ma kojące działanie na skórę  (zawsze należy używać go w rozcieńczeniu, substancje aktywne są w nim bardzo skoncentrowane.)

Świetnie sprawdza się w mieszankach z innymi olejkami z roślin iglastych oraz cytrusami

Zawartość niektórych składników aktywnych: octan bornylu, kamfen, alfa-pinen

 

 

 

pojemność

5, 10, 30, 50, 100

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olejek
eteryczny jodłowy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *